De kinderskilessen.

Bij de kinderskilessen staat het niveau en de mogelijkheden qua bewegen van het kind centraal.

De kinderskilessen of kinderskicursussen zijn er voor kinderen van ± 4 t/m 12 jr. Er zitten ook hier max. 4 kinderen in een groep zodat ook bij de kinderen veel individuele aandacht is. Het kind kan zich ook goed zelfstandig ontwikkelen want er is steeds voldoende ruimte en afstand van elkaar. Hierdoor ontstaat er een veilige oefenruimte voor het kind.

Zo wordt mij vaak gevraagd: “Hoe oud moet mijn kind zijn om te beginnen met kinderskilessen in het skiën of snowboarden?”

kinderskienkinderskilessenkinderskien

Hoewel ik er een hekel aan heb om geen direct antwoord te geven, is het echt kind afhankelijk!

Elk kind is anders, dus hier zijn enkele vragen om de geschiktheid van uw kind te beoordelen:

Is mijn kind onafhankelijk genoeg voor de kinderskilessen?

Is het kind zelfstandig genoeg om met onbekend materiaal om te gaan, te gebruiken en nieuwe uitdagingen durven aangaan. Om nog maar te zwijgen van nieuwe (maar vriendelijke) gezichten te ontmoeten.

Zal het kind zichzelf kunnen redden of heeft het juist onderweg veel hulp nodig?

Hoewel niet-skiënde ouders van harte welkom zijn om hun kind te helpen met het aantrekken van schoenen en aandoen van de uitrusting, mogen ze hun kind niet op de helling begeleiden. Onze jonge glijders moeten zelf ​​de helling op en af gaan. Tijdens de les kunnen mama, papa en de rest van het gezin ontspannen en genieten in de kantine, of kijken hoe hun wonderkind lekker bezig is!

Kan mijn kind de aanwijzingen of opdrachten  opvolgen tijdens de kinderskilessen?

De instructeur zal het kind (en andere kinderen, als het in groepsles komt) introduceren in nieuwe concepten en bewegingen. Het kind zal moeten kunnen “spelen” om de bewegingen of opdrachten van de instructeur na te bootsen en het moet de instructies van de instructeur voor ieders veiligheid kunnen volgen.

Is mijn kind atletisch genoeg voor de kinderskilessen?

Skiën en snowboarden zijn sporten, en kinderen tonen interesse in sport met verschillende snelheden en op verschillende leeftijden in hun jeugd. Als het kind speelt en andere sporten leuk vindt, is dat een goede indicatie dat ze kunnen genieten van skiën of snowboarden. Zelfs kinderen die nog niet veel ervaring hebben met andere sporten, kunnen ook heel succesvol skiën of snowboarden!

Snowboarden

Niks tegen snowboarden, maar we vinden wel dat heel jonge kinderen een wat meer uitdagende tijd hebben door cognitief onder de knie te krijgen dan dat ze zijwaarts op een snowboard staan. Dit is de reden waarom veel scholen een oudere minimumleeftijd hebben om snowboard-lessen te beginnen. Dat is bij Portes Du Ski ook van toepassing. Een kind moet om te kunnen leren snowboarden zeker op een skateboard kunnen staan.

Instructies.

Bij Portes Du Ski hebben we instructeurs met vele jaren ervaring in het lesgeven aan kinderen van alle leeftijden en niveaus.  Ze vinden het leuk, om jongeren kennis te laten maken met hun favoriete sport.

We gebruiken, ook bij de kinderlessen, hulpmiddelen over en boven onze hellingen om nieuwe skiërs en snowboarders te laten wennen aan het gevoel van glijden voordat ze zelfstandig proberen te bewegen. We gebruiken ook verschillende rekwisieten zoals ballen, touwen en kegeltjes om nieuwe concepten op leuke en speelse manieren te introduceren om zo onbewust te leren skien. En natuurlijk vinden lessen op onze draaiende hellingen binnenshuis plaats, dus er zijn geen bevroren wangen om je zorgen over te maken en je hoeft geen extra wanten in te pakken!

Aanmelden voor de kinderlessen:

Als u zich zorgen maakt of uw kind klaar is om skilessen te nemen in Portes Du Ski,  bel ons – wij bespreken graag  met u , de  behoeften van uw kind en onze opties!

Aanmelden voor de kinderlessen of de kennismakingsles  kan via tel. 0180490260.

tarieven

De lessen kunnen echter niet ingehaald worden.

Voor afspreken graag  contact via 0180490260

Harbskisystems.

Mochten de speciale kindercursussen vol zijn op de gewenste tijden, dan is er ook een optie om op de reguliere tijden te lessen.  Kijk hier voor meer info. Lessen en prijzen.

Skiën leren

Nieuwsbrief