rollerskibaan
pmtsskitechniek

kinderskilessen

De kinderskilessen.

Bij de kinderskilessen staat het niveau en de mogelijkheden qua bewegen van het kind centraal.

De kinderskilessen of kinderskicursussen zijn er voor kinderen van ± 4 t/m 12 jr. Er zitten ook hier max. 4 kinderen in een groep zodat ook bij de kinderen veel individuele aandacht is. Het kind kan zich ook goed zelfstandig ontwikkelen want er is steeds voldoende ruimte en afstand van elkaar. Hierdoor ontstaat er een veilige oefenruimte voor het kind.

De kinderlessen kunnen echter niet ingehaald worden en zijn alleen voor het skien.

Zo wordt mij vaak gevraagd: “Hoe oud moet mijn kind zijn om te beginnen met kinderskilessen in het skiën ?”

kinderskienkinderskilessenkinderskien

Hoewel ik er een hekel aan heb om geen direct antwoord te geven, is het echt kind afhankelijk!

Elk kind is anders, dus hier zijn enkele vragen om de geschiktheid van uw kind te beoordelen:

Instructies.

Bij Portes Du Ski hebben we instructeurs met vele jaren ervaring in het lesgeven aan kinderen van alle leeftijden en niveaus.  Ze vinden het leuk, om jongeren kennis te laten maken met hun favoriete sport.

We gebruiken, ook bij de kinderlessen, hulpmiddelen over en boven onze hellingen om nieuwe skiërs en snowboarders te laten wennen aan het gevoel van glijden voordat ze zelfstandig proberen te bewegen. We gebruiken ook verschillende rekwisieten zoals ballen, touwen en kegeltjes om nieuwe concepten op leuke en speelse manieren te introduceren om zo onbewust te leren skien. En natuurlijk vinden lessen op onze draaiende hellingen binnenshuis plaats, dus er zijn geen bevroren wangen om je zorgen over te maken en je hoeft geen extra wanten in te pakken!

Kan mijn kind de aanwijzingen of opdrachten  opvolgen tijdens de kinderskilessen?

De instructeur zal het kind (en andere kinderen, als het in een groepsles komt) introduceren in nieuwe concepten en bewegingen. Het kind zal moeten kunnen “spelen” om de bewegingen of opdrachten van de instructeur na te bootsen en het moet de instructies van de instructeur voor ieders veiligheid kunnen volgen.

Scroll naar boven