skionderhoud

Skionderhoud.

Onderhoud van de ski’s of snowboard verhoogt het glij-plezier.

Door goed onderhoud, het waxen en slijpen van de ski’s of snowboard zal die makkelijker glijden en een betere grip hebben in de sneeuw.

skionderhoud geeft meer glijplezier.

 Staalkanten slijpen bij skionderhoud.

De staalkanten van je ski’s of snowboard zorgen voor houvast op de helling en een goede sturing. Sneeuw (vooral harde sneeuw) maakt de kanten snel bot. Al na twee weken wintersport is er van de oorspronkelijke scherpte soms nog maar 40% over! Dit geeft op wat hardere piste een onzeker gevoel. Voor het carven zijn scherpe staalkanten en slijpen onontbeerlijk. Al hoewel het mogelijk is om zelf, met het juiste materiaal, te slijpen, raden we je aan om dit bij ons  te doen. Dan weet je zeker dat je je ski’s net zo terugkrijgt als toen je ze  aanschafte.

 Ski’s/board  waxen

Als je staalkanten weer lekker scherp zijn, brengen we een goede waxlaag aan. Het in de wax zetten van ski’s/board vormt een belangrijk onderdeel van het onderhoud. Dat een goede wax behandeling loont, merk je direct op de piste: de ski’s/board glijden beter en draaien lichter.

Ski/board-onderhoud zelf doen of door ons?

De ski’s of snowboard kunnen als er lessen zijn gebracht worden. Ophalen kan dan besproken worden. Het beste is vooraf even bellen in de maanden sept-okt. zijn we niet steeds aanwezig. 0180490260

Zelf waxen is ook te adviseren als er veel natte of zachte sneeuw is. Dan wordt de wax als het ware uit het belag gezogen. De wax moet in het belag zitten en niet er op.

kortingscode PDS-5.
Geldt niet voor ski’s en skisimulatoren.

bootfitten

Scroll naar boven