Kom hier voor daar.
Pottenbakkerstaat 18
2984 AX Ridderkerk
Tel. 0180490260
E.mail: contact@skibaan.nl

beter skien

 Beter skiën.

 Beter skiën, hoe gaat dat?

 Hoe gaan we beter skiën, dat kan hier. Hier hebben we een methode voor het skiën op alle soorten sneeuw en op alle hellingen, hobbels of poeder, vloeiend, onder controle en met vertrouwen te skiën. (Ongeacht je leeftijd, zelfs als je al een beetje skiet!)

Hoe willen we beter skiën?

beter skiën

Wat de staat van de sneeuw ook is, door beter skien pas je je aan, zonder er zelfs maar over na te denken. Je voelt je vloeiend en skiet zonder te forceren. Op je gemak glij je over de sneeuw of carve je, ongeacht de omstandigheden.

Je ziet de steilte van de piste, de rode of zwarte pistes niet langer als een moeilijkheid of als een bron van bezorgdheid, maar als een middel om je beheersing van de ski uit te drukken terwijl je in controle bent, met vertrouwen en met een perfecte snelheidsmanagement !

Wanneer er een goed pak sneeuw gevallen is, aarzel je niet. Je zult je stempel op het poeder of in het bos drukken alsof het je tweede natuur is .

Voel de voldoening en de trots om te kunnen bewegen waar je wilt en om eenvoudig bochten te maken, alsof je in de sneeuw zweeft, bevrijd van beperkingen, op alle hellingen en alle soorten sneeuw, in hobbels en poeder.

Bewegingen zijn zacht van aart, nauwkeurig en gecontroleerd. De ski’s reageren perfect en het plezier is altijd aanwezig.

Kortom, je skiet als een “pro”, een ervaren skiër en je bent net zo elegant .. maar bovenal beleef je een zeldzaam en uniek ding:

Het ultieme plezier in goed skiën! Zo ga je beter skiën.

Slechts een paar skiërs beleven deze ervaring….

Een probleem is dat de meeste skiërs niet alles ervaren wat skiën hen te bieden heeft en hun potentieel niet benutten om dergelijke momenten te ervaren.

En jij?

Heb je het gevoel dat je optimaal geniet van je beste ski-ervaring?

Zo niet, dan is dat…

 Vastzitten in “het tussenliggende niveau”.

Symptomen van “gemiddeld niveau”

Het lukt, je daalt met min of meer gemak af, afhankelijk van de sneeuw, maar het ontbreekt je aan vloeiend-, met gemak -en onder controle te skiën.

Je zweeft niet, je danst niet in de sneeuw als heel goede skiërs of ervaren skiërs.

Als je in deze fase vastloopt, heb je waarschijnlijk enkele van deze symptomen:

Je:

 • ondervindt problemen met het regelen van uw snelheid op basis van de hellingshoek.
 • verliest de controle, terwijl je je concentreert om goed te skiën.
 •  skiet niet vloeiend.
 •  voelt de vrees voor de helling en de omstandigheden.
 •  hebt niet de juiste houding op de  rood / zwarte hellingen zoals je die wel op de groene / blauwe hellingen hebt.
 •  zit vast en hebt het moeilijk om te doen wat je hebt geleerd en je kunt jezelf nu niet corrigeren.
 • voelt je niet op je gemak in gespoorde -, ijzige- sneeuw, hopen sneeuw, hobbels of poeder.
 • er is de indruk geen 100% controle over je ski’s te hebben, je het gaat niet vloeiend.
 • vindt je onevenwichtig, je hebt geen controle en het voorkomt dat je goede bochten maakt, alsof je jezelf moest dwingen om te draaien of bochten te maken.
 •  hebt het gevoel dat je vecht tegen de elementen en je bent misschien bang voor de val, de blessure  enz.. En het is nog erger in een hobbelig veld of in het poeder.
 •  het is moeilijk om bochten te maken of zelfs, je kunt het helemaal niet doen en je voelt je erg gefrustreerd.
 • wordt te snel moe en je hebt het gevoel dat je ‘benen’ of brandende dijen mist. Je weet niet waar het vandaan komt en het verpest je skivakantie. Bovendien zie je de andere nogal comfortabele skiërs (zelfs heel goed) naast je, en je zegt tegen jezelf: “maar  ik ben toch niet dommer dan zij!” Wat hebben ze meer dan ik?
 •  hebt problemen om je vrienden of familie te volgen tijdens de vakantie!

Ga je deze sensaties weer beleven zonder iets te doen?

NEE, ik denk het niet!

Zoals de meesten van ons, ga je op zoek naar oplossingen om jezelf te bevrijden van deze negatieve sensaties en je probeert  minstens een van deze strategieën …

De 4 meest gebruikte strategieën om van het “Gemiddeld” niveau af te komen.

De 4 strategieën.

# 1. KLASSIEKE STRATEGIE:

Net als 20% van de skiërs, heb je groepslessen of privélessen gevolgd.

Er is een bepaald niveau bereikt, maar je hebt problemen om naar het volgende niveau te gaan. Je stagneert, je gaat niet meer vooruit en je voelt dat dit niet altijd aan je verwachtingen voldoet.

Misschien heb je een instructeur horen zeggen “doe zoals ik” of “bocht en bocht”, maar je beseft dat het niet zo gemakkelijk werkt.   Wat de instructeur je vertelt,  probeer je toe te passen, maar toch  kun je het niet doen, zelfs niet na verschillende pogingen, alsof er een diepere blokkade is en je niet weet wat het is.

Tips voor vrienden en YouTube-video’s.

Van YouTube probeerde je filmpjes te implementeren die een beetje willekeurig is gekozen zonder een echte strategie, zonder te weten waar je moet beginnen of als het advies voor jou wordt gegeven, op het niveau waar je bent.

 Naar het advies van vrienden luisterde je en probeerde het in praktijk te brengen, het lijkt zo eenvoudig voor hen!

Maar vervolgens wacht je nog steeds om te ervaren of het beter gaat …

# 2. IMITATIE STRATEGIE

 Andere goede skiërs probeerde je te imiteren, je voelt dat het een benadering is en niet duurzaam en de moeilijkheden komen snel weer tevoorschijn. De belangrijkste bewegingen, gebaren of houdingen worden niet noodzakelijk gezien.

Wat iemand in een goede skiër of een ervaren skiër waarneemt, is niet de exacte weerspiegeling van wat hij daadwerkelijk doet, maar eerder het gevolg van deze soms onzichtbare handelingen. Of je dwong jezelf om de “goede positie” aan te nemen van een skiër die je inspireert, maar je kunt het na 3 of 4 bochten niet vasthouden en je weet niet waarom.

# 3. “ALTIJD MEER” STRATEGIE

Je hebt geprobeerd meer en meer te skiën door jezelf te vertellen dat het uit de praktijk komt, zonder echt een strategie of techniek, en de resultaten zijn langzaam voelbaar, of komen helemaal niet. Als je fouten hebt, herhaal je ze gewoon en veranker je de fout diepgaand.

Dit is het grote probleem met deze strategie.

# 4 VIDEOANALYSESTRATEGIE

Kijken naar  video’s op YouTube, misschien heb je jezelf gefilmd, en goed gedaan, dit is een prima startpunt! Maar afgezien van het zien (soms met teleurstelling) van je niveau van skiën, weet je niet wat je moet doen, nog minder waar je op moet letten en vooral hoe je jezelf kunt corrigeren.

 Misschien heb je zelfs deze 4 strategieën geprobeerd!

Deze strategieën hebben misschien een beetje gewerkt, maar daarmee kon je de blokkering naar de “gevorderde skiër” niet overwinnen …

 Waardoor ga je beter skiën?

Hoe komt het dat je je doelen nog niet hebt bereikt, wat moet je nog leren!

Omdat het echte probleem ergens anders ligt, misschien niet zo ver als je denkt.

Laten we een stap terug maken en de oorzaken een beetje onderzoeken .

Waarom zit je vast op het “tussenliggende” niveau?

Dat kan aan een van de volgende redenen liggen of een combinatie daarvan.

Reden 1:

Het ontbreekt je aan techniek of je techniek is niet geschikt voor jouw verwachtingen.

Techniek is essentieel.

Zelfs als het slechts ¼ van de behoeften vertegenwoordigt om goed te skiën. Het kan er alleen voor zorgen dat je geen goede skiër wordt. De meest intuïtieve kunnen “zo” slagen, er wordt gezegd dat ze begaafd zijn, doen wat ze willen, alsof ze op ski’s geboren zijn. Dit is een uitzondering, des te beter voor hen. Maar een techniek die niet geschikt is voor je verwachtingen, kan ook je voortgang blokkeren (ik vertel het hieronder).

Dit is wat ik zag en ervoer in mijn zoektocht naar een voormalige ‘gemiddelde’ skiër die een ervaren skiër werd.

Met al mijn respect voor het systeem dat overeenkomt met een reële behoefte.

Maar die niet aan mijn verwachtingen voldeed:

De traditionele methode is gebaseerd op normen die al tientallen jaren zijn vastgesteld en moeten worden gevolgd.  Niet gemaakt op basis van de behoeften en de echte problemen van de volwassen skiërs van vandaag. Deze methode leert bewegingen die voor sommigen moeten worden aangepast om blokkades op het intermediaire niveau te overwinnen.

Vanwege de markt waarin het actief is en het collectieve onderwijssysteem dat gebruikt wordt.  Tijd is er niet om een diepe relatie aan te gaan die ons ertoe aanzet onszelf te ontdekken, te begrijpen hoe we functioneren met onze fysieke maar vooral emotionele kenmerken, onze geschiedenis, hoe we onszelf als een skiër zien.  Er is geen tijd om moderne progressietools zoals de fundamentals te gebruiken. Ze leert je niet om autonoom te zijn en de leiding over jezelf te nemen in het leren. Het is net als school met cijfers, er zijn niveaus, prijzen, medailles.

Ook is het duidelijk niet jouw ding.

Sommige begaafde skiërs hebben echter intuïtief de sleutels naar het volgende niveau gevonden: beter skiën.

Reden 2:

Ski angst / vrees en gebrek aan zelf vertrouwen blokkeren je.

De angst voor de bewuste of “reflex” val en het beheer van vrees worden niet in acht genomen en/of onderschat. Deze angst is zowel onvermijdelijk als noodzakelijk. Het doel is het te begrijpen om het dan beter te beheren. Het goede nieuws is dat je het kunt beheren, ongeacht je niveau en leeftijd. Wat is je persoonlijk functioneren? De invloed van je gedachten en emoties op je acties? Het belang van intentie en aandacht in je praktijk!

Reden 3:

 Vergeten het belang van het materiaal.

Geen aandacht voor het materiaal bij de oorzaken van je problemen (ski’s, schoenen en stokken):

Schoenen:

De nadruk ligt op comfort (en het is perfect). Maar weinig of niet aan de functionele kant: bijvoorbeeld persoonlijke behoefte aan enkelflexie, respect voor het functioneren van je voet of been. Je kunt je heel comfortabel voelen in je schoenen, maar wordt geblokkeerd in het uitvoeren van een essentiële beweging met je voeten in relatie tot balans of het kanten van de ski’s, etc.

Ski’s en stokken:

Soms merk je dat je het goed doet, met apparatuur die niet geschikt is voor je verwachtingen, je doelstellingen, maar vooral je persoonlijke en morfologische behoeften. Ook kun je verdwalen in de uitgestrektheid van het aanbod en slechte keuzes maken.

Reden 4:

Gebrek aan methodiek:

 Een beetje willekeurig leren.

Omdat dit een vrijetijdssport is, zit je niet noodzakelijk in een leermodus. Maar toch, door regelmatig te skiën, wil je vooruitgaan.

Dus in het begin probeer je hier en daar dingen. Soms werkt het en andere keren niet.

En je weet niet waarom?

Maar bovenal kun je niet automatisch reproduceren wat op afroep werkt. Dit noem ik “willekeurig leren”.

Ik ken het goed, ik heb het overdreven geoefend en ik heb kostbare tijd verspild.

Hoe blokkades te overwinnen en naar het volgende niveau te gaan?

Deze blokkades voorkomen dat je naar het volgende niveau gaat en je ski-niveau om hoog gaat .

Ik ook, ze blokkeerden me en ik passeerde ze allemaal!

Dus hier is hoe je naar het volgende niveau gaat:

Het grote geheim van deskundige skiërs om je te helpen alle hellingen en alle sneeuw onder de knie te krijgen .

De geheimen.

Hier zijn de grote vereenvoudigde geheimen van zeer goede skiërs en gevorderde skiërs.

Geheim: 1: De bewegingen.

 Bewegingen die goede skiërs maken, ervaren skiërs zijn gewoon, niet hetzelfde als wat de meeste andere skiërs te doen. Deze bewegingen zijn niet moeilijker, ze zijn simpel anders.

De expert skiër is geen verbeterde versie van de gevorderde skiër, het is iets anders!

Skiën is een evenwichtssport en voor elke bocht gaan we van het ene evenwichtspunt op het ene been naar het andere. In dit balansspel is het belangrijkste hulpmiddel van de ervaren skiër een goed afgeronde, soepele bocht met parallelle ski’s.

En de 3 vormen beheersen:

 1.  Basis bocht maken (slippen / geborstelde bocht)
 2.  Carven (snijden)
 3.  Dynamische korte bochten (een mix tussen de 2) Dit is precies wat je moet leren, vanaf het begin van het leren skiën.

Of wat te oefenen als je voorbij het beginner-stadium bent en vooruitgang wilt boeken.

Geheim nr. 2: het materiaal

De uitrusting die wordt gebruikt door ervaren skiërs is niet hetzelfde als de meeste skiërs. Het is aangepast aan hun praktijk, comfortabel en respecteert de bijzonderheden van hun morfologie en de functionaliteit van hun biomechanica. Er is niets magisch, maar eerder een zeer praktische benadering en met respect voor hun lichaam.

Geheim: 3: Expert skiërs denken anders.

Kennen elkaar in hun emoties en weten hoe ze met angst en emotie moeten omgaan.  Zijn niet begiftigd met bovenmenselijke krachten, maar gepassioneerd en attent op wie ze zijn.  Proberen zichzelf te ontdekken, hun functioneren te begrijpen.  Luisteren naar hun gevoelens. Hoe dan ook, ze willen zich zelfverzekerd en veilig voelen. Willen hun volledige potentieel uitdrukken, zichzelf bereiken en maximaal plezier beleven aan elke afdaling.

Geheim: 4: Expert skiërs hebben een leermethode.

Een methode om niet alleen de basis (technisch, materieel en menselijk) te leren, maar ook om te leren hoe ze in praktijk te brengen en aan elkaar te koppelen. Het gevolg van deze benadering wordt eenvoudig beheersing genoemd. Neem het voorbeeld van het kookrecept: Stel je voor dat je geen kennis of vaardigheid hebt in koken of zelfs keukengerei. Maar je wilt jezelf, je familie of je gasten verwennen.

Je wilt een geweldige maaltijd bereiden! Je vindt een recept dat uitlegt hoe het te doen:

Ingrediënten om te kopen (kennis)

Praktische gebruiksvoorwerpen om uw taak gemakkelijker te maken (kennis)

Hoe de ingrediënten te bereiden, knippen, kloppen, kneden enz … (techniek)

De stappen om het recept te volgen (methodologie)

Zonder een implementatiemethode werkt het slecht of helemaal niet!

Dus – kun je echt een ervaren skiër worden? Ja, de meeste mensen kunnen dat!

 We gaan je de kortste route laten zien die we kennen om er te komen.

De 6 stappen om eindelijk de skiër te worden waarvan je droomt te zijn:

1. Beschikken over voldoende kennis om geen fouten te maken bij de keuze van materiaal en deze aan te passen aan je praktijk, je morfologie en je functioneren.

2. Maak een inventarisatie van je huidige situatie en een actieplan om vooruitgang te boeken.

3. Los de problemen op die verband houden met angst (bewust of reflex), vrees en emoties met praktische hulpmiddelen die voor iedereen toegankelijk zijn.

4.Een eenvoudig ’trainingsmodel’ hebben waarmee je de bewegingen van ervaren skiërs kunt integreren met inachtneming van je natuurlijke lichamelijke vermogens. (zonder een ervaren skiër te willen worden, maar wie het minst het minst kan doen)

5. Maak reflexen op alle afdalingen automatisch, intuïtief en natuurlijk. Niet meer nadenken of twijfelen over hoe deze of die sneeuw te benaderen zonder de noodzaak om 50 technieken te kennen.

6. Weet hoe je jezelf eenvoudig kunt evalueren en corrigeren.

Actiepunten tijdens de lessen beter skiën bij Portes Du Ski.

Actiepunt 1: de keuze van materiaal: Skischoenen, ski’s en stokken.

De skischoen.

De skischoen is de unieke verbinding tussen het lichaam en de ski en tegelijkertijd het meest verwaarloosde element in de praktijk en in het huidige onderwijs (behalve op hoog niveau). Het doel is om een comfortabele, functionele en precieze skischoen te hebben! Hier een unieke methode om comfortabele, precieze skischoenen te kiezen, maar vooral zo geschikt mogelijk voor uw morfologie en biomechanica en die een natuurlijke positie en balans niet blokkeren. Tijdens de lessen wordt er goed gekeken of de skischoenen de te maken bewegingen ondersteunen.

De ski’s.

Begrijp de kenmerken en werking van de ski’s om zo de beste keuze te maken zonder urenlang test ski’s te moeten proberen. En vermijd ook fouten te maken. De eenvoudige feiten om te begrijpen hoe de ski’s te gebruiken, zodat ze op de “voet en het oog” reageren zonder technische kennis te hebben.

Ski’s niet kopen wanneer je wilt leren of vorderingen wilt maken met carven (bijna iedereen maakt deze fout).

De skistokken.

De ultra eenvoudige methode voor het kiezen van de juiste stokmaat op basis van lichaamslengte door de beste deskundige skiërs en instructeurs ter wereld en met respect voor uw lichaamstype. (heeft niets te maken met de 90 ° elleboogmethode)

Actiepunt 2: Fysieke voorbereiding en verbetering van de flexibiliteit van de skiër.

Zelfs als je geen topsporter bent, is fysieke voorbereiding die voldoet aan je mogelijkheden en ambities het grootste geschenk dat je jezelf kunt geven. Tijdens de lessen zal perfect op deze aanpak ingegaan worden. Er wordt steeds uitgegaan van bewegingen welke dagelijks gemaakt worden. Zoals staan op een been, niet hangen wat vaak gedaan wordt en het wandelen, steeds gewicht verplaatsen van de ene voet op de andere. Zo kun je je skidagen optimaliseren.

Actiepunt 3: De basis voor de richting veranderingen. – De PMTS methode.

Er is geen sport waarin we het niet hebben over fundamentals. Deze basisprincipes zijn essentieel en zijn als het hart van het systeem. Tijdens de lessen  worden je het belangrijkste aangeboden door ze op te splitsen en gemakkelijk toegankelijk te maken. Lessen en oefeningen in verband met elk van de 3 referentiebewegingen (R-T-E), om in je eigen tempo de bewegingen van een soepele ski te begrijpen, te assimileren en te integreren, zonder te forceren en zonder vrees. Dit zijn de fundamenten van onze methode die expert skiën onthullen, vereenvoudigen en binnen handbereik brengen. De stapsgewijze methode om je techniek gemakkelijk te transformeren – het is niet nodig om hier en daar naar tips te zoeken of te worden verward door het advies van iedereen zonder te weten wat je specifiek moet doen in jouw geval. Eenvoudig en toegankelijk: de skitechniek is niet langer een complexe of obscure kennis die alleen de instructeurs begrijpen en beheersen. Als je meteen wilt weten hoe je de fout kunt verhelpen die je al zo lang blokkeert en jouw vragen wilt beantwoorden, dan is de PMTS-methode iets voor jou.

Actiepunt 4: Angst of emotie begrijpen en beheersen.

Bewust of “reflex”, angst is noodzakelijk voor de mens, maar kan ook blokkeren. Het is om deze reden dat de vaardigheid om te weten hoe het te beheren buitengewoon waardevol is om je te plezieren. Hoe je hersenen te her-programmeren door de 2 bewuste systemen en reflexen te begrijpen die je leiden zonder het te beseffen. Leer je angsten in de praktijk op de hellingen te beheersen. Een emotionele voorbereiding, toegankelijk voor iedereen en gebruikt door sommige coaches in nieuwe persoonlijke ondersteuning voor atleten. 3 casussen op het goede spoor + advies om de aanhouding van de helling en de snelheid te beheren

Actiepunt 5: Leer de dynamische korte bocht.

Ook wel ‘de dynamische-skiër’ genoemd, het is stijlvol, vloeiend en katachtig maar tegelijkertijd krachtig, nauwkeurig en met karakter. Hiermee kunt je de randen van de piste, hobbels, plaatsen met weinig ruimte, het bos en het poeder skiën aan. De essentiële benodigdheden om het te ontwikkelen en de randen van de helling, de sneeuwhopen, de kleine ruimtes, de hobbels en het poeder met elegantie, plezier en sereniteit te beheersen.  De toetsen voor een snellere uitvoering van de bocht die het “dynamische effect” creëert voor meer plezier en gevoelens van controle en snelheidscontrole. Technieken om de dynamische korte bocht te consolideren en te perfectioneren. Bijvoorbeeld: je zult twee keer zo snel opnieuw klaar zijn om te voorkomen dat je naar achteren gaat met je gewicht zonder je armen naar voren te trekken. De meest nuttige oefeningen om de dynamische korte bocht te perfectioneren en de exacte bewegingen in de diepte te voelen.

Tarieven.

Samenvatting.

Ondersteuning en gemeenschap, wij zijn hier om je te helpen, je bent niet alleen!

Wil je er zeker van zijn dat jouw positie en bewegingen correct zijn?

Een probleem dat je al maanden of jaren blokkeert, kan hier een oplossing vinden.

Je twijfels of vragen over je skiën kunnen worden opgelost met een goede feedbacksessie.

Wat zou je kunnen bereiken als we al je vragen zouden beantwoorden?

Welk advies krijg je om te skiën zonder te ver terug te vallen?

Moet je jezelf in evenwicht brengen op de buitenski voordat je aan de bocht begint of de 2 acties tegelijkertijd uitvoeren?

 De belangrijkste technische punten om controle over je skiën te houden wanneer de piste afgaat zijn?

Waarop moet je, je tijdens het skiën concentreren?

Wat zijn de aanwijzingen waarmee je een goede houding kunt realiseren?

Hoe kun je je snelheid in poedersneeuw regelen?

Is het mogelijk om met kleine bochten op verminderde snelheid te carven?

Beveel je aan om je eigen uitrusting te kopen, zelfs als je een beginner bent, of is het beter om te huren?

Dus wat ga je kiezen?

Ga verder als hiervoor en je volgende vakantie verspillen?

Of je volgende skireis jezelf  verwennen?

Neem misschien een skiles en denk dat dit de enige manier is om vooruitgang te boeken …

Of blijf hetzelfde doen terwijl je wacht op een ander resultaat: korte bochten en snelle afdalingen (wat Albert Einstein “waanzin” noemde: blijf hetzelfde doen terwijl je wacht op een ander resultaat). Als je steeds hetzelfde blijft doen, zal er niets veranderen.

Of kies voor een andere aanpak: de PMTS methode.

Dat houdt rekening met de skiër als geheel en niet als een gestandaardiseerde pop die alleen bewegingen moet uitvoeren.

Wie is de vrucht van de analyse van de huidige behoeften van skiërs versus de traditionele methode waarmee je kunt komen waar je nu bent, maar niet naar het volgende niveau?

Denk zelf aan de top van een helling of op een stoeltjeslift aan de stappen om verder te gaan.

Vergeet niets dat je hebt geleerd.

“Als je de verkeerde trein neemt, heeft het geen zin om de paden in de juiste richting te lopen” – Dietrich Bonhoeffer.

Om een bestemming te bereiken, is de juiste richting essentieel. Het betekent jezelf de middelen geven om te slagen.

Als je onlangs bent begonnen met skiën .

Dan volg de richting van je dromen, zelfs als je geen expert skiër wilt worden.

Het zal eenvoudiger, minder frustrerend en een bron van regelmatig plezier zijn.

Je weet maar nooit, misschien krijg je de smaak te pakken. In dit geval zou je al de basis van de deskundige skiër hebben en er een kunnen worden!

Zou je op het idee komen om een huis te bouwen en de plannen te willen wijzigen zodra het dak is geïnstalleerd?

Dat wil zeggen alles kapot maken en dan opnieuw beginnen?

Bij het leren van een sport is het proces precies hetzelfde.

Als je je skiën al hebt gebouwd en je zit nog steeds vast .

Het is niet te laat om opnieuw te leren/te bouwen en de juiste reflexen te krijgen, zelfs als je moet deconstrueren en opnieuw opbouwen.  Het kan iets langer duren, maar het is het zeker waard.

Bovendien hebben we de manier voor jou vereenvoudigd .

Zo ga je niet beter skiën.

Maar als je blijft doen wat je altijd al deed, blijf je doen wat je deed. Dan zal je jezelf niet verbeteren.

Meld je aan en boek een cursus.https://portesduski.nl/contact

De tarieven zijn.

bootfitten 

Skischoen

https://www.harbskisystems.com

Scroll naar boven