bootfitten

Bootfitten.

Wat is bootfitten.

Het  is het aanpassen van de skischoen op de ski’s. 

Een belangrijk onderdeel bij het skischoen.

Veel skiërs realiseren zich nooit dat elke schoen anders is en dat elke schoen anders skiet. De echte sleutel tot succes is om je skischoen zo dicht mogelijk bij je been, voet en lichaam te laten passen. Skiërs denken dat het passen van skischoenen is om skischoenen comfortabel te maken. Dit is niet het enige. Comfort moet prestatiewijzigingen omvatten. Als je dat niet meetelt bij het passen van schoenen, ski je niet goed. Als je voeten goed aanvoelen, maar je schoenhoeken voor je been zijn helemaal verkeerd, dan ski je niet goed.

We hebben de kennis, we hebben de uitgebreide tools en we ontwerpen onze eigen bootonderdelen om de wijzigingen aan te brengen die je nodig hebt om alles aan je skischoenen te optimaliseren.

Waarom compromissen sluiten, waarom genoegen nemen met minder, uw skiplezier maximaliseren en tegelijkertijd uw vaardigheden verbeteren.

Er ontstaat een goed contact via de skischoen met de ski en de ondergrond. Alignment is hiervan een onderdeel. Het uitlijnen van de skischoen zodat de knie goed boven de ski komt te staan.

Zo kan er makkelijker van kant gewisseld worden bij het skien en kunnen er blessures aan de knieen voorkomen worden.

Bootfitten.

Dit bootfitten is een zeer onderkent onderdeel bij het skien en kan veel invloed hebben op het goed uitvoeren van de techniek.

Portes Du Ski heeft een PMTS bootfitter en is daarmee uniek in Ned..

Dan is er ook naast het allignment, het aanpassen van de skischoen aan de voet. De skischoen moet lekker zitten en geen pijn doen.

bootfittenbootfitten

De drukpunten kunnen weggehaald worden door de skischoen op dat punt te verbreden of uit te drukken.bootfitten

Zo kan haast iedere skischoen naar de voet aangepast worden en ontstaat er ook een beter contact met de ski waardoor het glijden weer makkelijker gaat.

Door PMTS technieken zoals het lokaal verwarmen, uitdrukken, oprekken of frezen van de buitenschaal kunnen specifieke problemen worden opgelost.

Om dit of uitdeuken e.d.  te laten doen is, het raadzaam om daarvoor bij Jasper een afspraak te maken.

Er wordt soms veel tijd besteed en geld uitgegeven om de juiste techniek of bewegingen te maken terwijl de oorzaak lag aan het niet goed uitgelijnd zijn van de skischoenen. Hierdoor wordt er minder ski- of glijplezier verkregen. Iets wat op een eenvoudige manier, door bootfitten voorkomen had kunnen worden.

Tijdens de lessen kan hier naar gekeken worden.

Doordat er vervelende drukpunten zijn, wordt er vaak verkeerd op de ski’s gestaan om de pijn die ontstaat te voorkomen. Dit heeft weer een negatieve invloed op het juist uitvoeren van de bewegingen die gedaan moeten worden. 

kortingscode PDS-5.
Geldt niet voor ski’s en skisimulatoren.
Scroll naar boven