Skischool.

Skischool  Portes Du Ski is een indoor rollerskibaan.

De skischool geeft les in skiën en snowboarden.skischool

De skischool koos bewust om volgens het PMTS systeem direct parallelskiën les te geven.

Daarin onderscheidt skischool Portes Du Ski zich van de andere indoor skischolen en indoorrollerbanen in Nederland.

skischoolDeze foto laat duidelijk het verschil zien. De voorste staat in de ploeg skihouding terwijl de achterste in de parallel skihouding staat.

Direct parallelskiën volgens PMTS.

pmts direct parallelskien

In het direct parallel leren skiën, is indoor skischool  Portes Du Ski de enige in Nederland. Alle leraren zijn hier in het bezit van een PMTS skileraar-certificaat of volgen intussen de opleiding daartoe.

Alleen dit certificaat geeft de garantie dat er direct parallelkien volgens het PMTSSkisystems wordt aangeleerd of getraind.

Het PMTS of Harb Ski Systems komt uit Amerika en  ook in Australië, NZ en in verschillende skigebieden past men het toe.

Dit systeem gaat uit van de natuurlijke bewegingen. Dat zijn de bewegingen die men iedere dag maakt en het zijn dus bekende bewegingen. Echter moeten we leren hoe deze bewegingen, tijdens het skiën, toe te passen.

pmts direct parallelskienploegskistand of parallel.

Door deze benadering van het parallel skiën skiet men op een meer natuurlijke manier.

Niet tegen de externe krachten, zoals zwaarte kracht en de druk van de sneeuw (ondergrond) werken maar met de zwaarte kracht en de sneeuw werken. Laat deze krachten het werk doen. 

Het geeft minder kans op knie blessures en is minder inspannend omdat het minder kracht kost. Hierdoor genieten ook op oudere leeftijd nog lekker van deze sport.

Bij het maken van de juiste bewegingen en dat geldt voor elke tak van sport, is het neuromotorische geheugen erg belangrijk. Zo zal er een goed bewegingsbeeld in de hersenen moeten zijn. Daarom is het zo belangrijk dit vanaf het begin goed te doen. Zo maken we de bewegingen meer onbewust, het gaat van zelf. Dit wordt vaak geleerd via  impliciet leren.

Gecontroleerd skiën. volgens deze skischool.

Zo is er controle over de snelheid en minder kans angst om te snel te gaan.

De vorm van de bocht bepaalt de snelheid.

Stoppen of remmen is bocht maken om dwars op de helling te komen staan. Dit wordt vanaf het begin geleerd met de ski’s parallel.

In de skischool geven we altijd les aan een groep van mac. 4 personen waarvan er steeds maar 2 op de baan staan. Ook hierbij kijken we naar het niveau en de wensen van de cursisten. Wisselen doen we om de 7 ½ minuut zodat er 4 oefencessies zijn met voldoende rust momenten. Zodat er steeds optimaal geoefend, geleerd of getraind kan worden.

Fundamentals.

Het leren gebruiken en toepassen van de fundamentals van het skiën in zijn totaliteit staat bij de skischool centraal. Niet het leren van een speciale techniek zoals het carven maar juist die bewegingen die bij alle verschillende technieken terugkomen.

Hierdoor een brede basis om zo beter situatief te kunnen skiën.

Voor de prijzen kijk dan Prijzen en lessen

Kinderskilessen

Techniek verbeteren.

PMTS-skibenadering

Skischoenen.

Website met veel info. skiersynergy