Kom hier voor daar.
Pottenbakkerstaat 18
2984 AX Ridderkerk
Tel. 0180490260
E.mail: contact@skibaan.nl

PMTSskitechniek

 PMTSskitechniek.

Wat is pmtsskitechniek?

Wil je je skiën naar een hoger niveau tillen?

Goed nieuws, we leggen de nadruk op de integratie van de pmtsskitechniek in onze cursussen. Bovendien is het veel meer dan een simpele trend, het is een geavanceerde methode gecreëerd door Harb Ski System. Dompel jezelf onder in het universum met een gedetailleerde uitleg van de oprichter, Harald Harb, lees hieronder.

De PMTSskitechniek uitgelegd door Harald Harb, de ontwerper.

Dit is het voorwoord geschreven door Harald Harb in de Harb Ski System PMTS Instructor Manual. PMTS. 

Primary Movements Teaching System, is een innovatie in het leren van skibewegingen. Want dit uitgebreide en bewezen programma is een holistische benadering om de leerling actief, samenwerkend en deskundig te maken. Het is net zo effectief voor beginners als voor gevorderde skiërs en experts die op zoek zijn naar verbetering. De bewegingen die in de PMTSskitechniek worden aangeleerd, vormen de basis van efficiënt skiën, zowel in competitieverband, in poedersneeuw als op of buiten de piste.

Vanaf het begin blinkt PMTSskitechniek uit in het benutten van het potentieel van parabolische getailleerde carve ski’s. Het systeem zorgt voor bewegingen die vanaf het begin het evenwicht ontwikkelen. Want de cursisten worden begeleid om de ski te gebruiken als een “sneeuwschuiver”. Met de aangeleerde technieken kunt je het skiën onder de knie krijgen door de kanten van de skis voor verschillende doeleinden in te zetten. Of het nu gaat om het maken van een bocht, het beheersen van glijden of het bewaren van het evenwicht. Doordat dezelfde fundamentele bewegingen worden aangeleerd, dezelfde zijn die experts gebruiken. Zo worden de ski’s in de praktijk een waardevolle bondgenoot, waardoor je bij het manoeuvreren meer op je uitrusting kunt vertrouwen dan op je eigen kracht.

Essentiële bewegingen bij pmtsskitechniek.

De PMTSskitechniek biedt een hiërarchie van bewegingen, van basisbewegingen tot meer geavanceerde bewegingen. We beginnen met de basisbewegingen van het skiën, en alle bewegingen die volgen zijn op deze basis gebouwd. Er wordt niets geleerd dat later tijdens je reis moet worden ingetrokken of tegengesproken. De PMTSskitechniek is biomechanisch nauwkeurig, gekalibreerd volgens de natuurlijke mogelijkheden van het menselijk lichaam in beweging. Het is van cruciaal belang op te merken dat dit systeem autonoom is en zich onderscheidt van andere methoden. Het integreren van onnauwkeurige termen of technieken uit andere systemen zou de effectiviteit ervan in gevaar brengen.

 

Ontwikkeling en integratie.

De PMTS zag het levenslicht in de seizoenen 1995 en 1996 en werd in 1997 geïntroduceerd in het boek “Iedereen kan een ervaren skiër zijn”. Gebaseerd op biomechanische onderzoeken en observatie van programma’s voor het uitlijnen van skiërs, heeft Harb Ski Systems een systeem ontwikkeld voor het evalueren van de uitlijning van skiërs, zowel binnen als op de piste, waardoor het voor iedereen toegankelijk is. De PMTS-methode is ontstaan ​​uit het aanpassen van uitrusting, zoals schoenen en ski’s, om de anatomische onevenwichtigheden van skiërs te corrigeren. Dit inzicht heeft het mogelijk gemaakt om geoptimaliseerde bewegingen te integreren, essentieel voor skiërs om volledig te kunnen profiteren van uitlijningsprogramma’s en zo ‘Versnelde Skiërprestaties’ te bereiken.

 

Uitlijning en bootfitting.

Vanaf de beginfase van het creëren van ons balansbeoordelingsprogramma op sneeuw werd het duidelijk dat veel skiërs compenserende bewegingen maakten om het evenwicht te behouden, in plaats van te vertrekken vanuit een stabiele, evenwichtige houding. Omdat een eenvoudige aanpassing van de uitlijning of hoek van de schoen  gevolgen kan hebben voor het hele lichaam, wat resulteert in meer bewegingsgemak en vloeiendheid. Deze ontdekking benadrukt het belang van lichaamsmechanica als het gaat om balans en beweging. Een lichte beweging van de voet kan aanzienlijke gevolgen hebben voor andere delen van het lichaam. Bij PMTS ligt de nadruk op bewegingen die hun oorsprong vinden in de voeten, die de basis vormen van de lichaamsmechanica bij het skiën. Er is bevestigd dat deze aanpak effectief is bij zowel wedstrijdskiërs als recreatieve skiërs. Bewegingen die beginnen vanaf de basis, dat wil zeggen de voeten, worden beschouwd als ‘primaire bewegingen’

Bootfitting

Allignment en skischoen kopen

Verbeter de balans.

Om de balans en het gemak tijdens het skiën te maximaliseren, is het activeren van de kleine spieren aan het begin van de kinetische keten effectiever dan het gebruik van de grote spieren hoger in de keten. Op dezelfde manier zorgt een nauwkeurige uitlijning voor een optimale skicontrole met minimale inspanning. Dus wat moet bovenaan de lijst prioriteit krijgen: kleine spierefficiëntie of correcte uitlijning? Prioriteit wordt gegeven aan de efficiëntie van kleine spieren. Vaardige bewegingen die vanaf de basis van de kinetische keten worden geïnitieerd, verbeteren de balans en verminderen de nadelen van een slechte uitlijning. Omgekeerd verergeren inefficiënte bewegingen een slechte uitlijning en kunnen ze zelfs bij goed uitgelijnde skiërs tot onbalans leiden. Deze conclusie wordt grotendeels bevestigd door de studie van biomechanica, bewegingswetenschappen en menselijk gedrag. Kortom, het is de studie van effectief bewegen op een praktische manier. Afhankelijk van jouw persoonlijke ervaring kan het toepassen van de PMTS-skibewegingen in eerste instantie ongebruikelijk lijken. Maar als je ze eenmaal onder de knie hebt, worden de effectiviteit en bruikbaarheid ervan steeds duidelijker.

Systeemdoelstellingen van pmtsskitechniek.

Een van de belangrijkste doelstellingen van PMTSskitechniek is het verminderen van de energie die wordt verbruikt tijdens het skiën. Het gaat erom een ​​precieze beweging te realiseren met zo min mogelijk inspanning, terwijl de tijd en energie die aan het leren wordt besteed tot een minimum wordt beperkt. PMTS bevordert een versnelde progressie door de nadruk te leggen op bewegingen die direct leiden tot parallelle skitechniek, waarbij onnodige stappen worden weggelaten die de voortgang vertragen. De PMTS slaat drie klassieke stappen over naar parallel skiën: de sneeuwploeg, de sneeuwploegbocht en de basisbocht. Wat opmerkelijk is, is dat bewegingen die voor het eerst op kortere ski’s worden aangeleerd, de skiër effectief voorbereiden op langere ski’s, steilere hellingen en verschillende sneeuwomstandigheden.

Activa.

Deze techniek beperkt skiërs niet tot vlak terrein en korte ski’s. Het bereidt hen voor op het beheersen van parallel skiën op elk type piste. Dankzij de effectiviteit en het begrijpelijke karakter zorgt PMTS ervoor dat skiërs snel, eenvoudig en veilig een expertniveau kunnen bereiken.

Scroll naar boven