Lessen.

De lessen bij Portes Du Ski zien er als volgt uit.

De les is op een lopende band. De helling beweegt onder je door. Daarom kan er tijdens de lessen een eind(e)loze afdaling gemaakt worden

.

De banen zijn bekleed met pearlesnow een soort skimat hierdoor is er een goede grip met de ondergrond  en ontstaat er een goed gevoel. Bij een eventuele val zetten we de band direct stil.  Vervolgens is de kans op een blessure daarom zeer klein.  De snelheid hoeft, door het gebruik van een soort skimat op de band, ook niet hoog te zijn. Zo krijgen we ook een veel beter gevoel met wat de ondergrond met het materiaal, de ski’s of het board, doet.

Voor de banen zijn hier bewust geen spiegels. De keuze is gemaakt omdat een spiegel vaak een negatieve invloed heeft op de houding en de bewegingen. Bovendien let je, tijdens het glijden, beter op de bewegingen welke je het lichaam laat maken. Impliciet leren van de bewegingen kan hierdoor ook veel beter.

De snelheid kan aangepast worden zodat er, tijdens de les, aan verschillende niveau’s in dezelfde groep tegelijk lesgegeven kan worden. 

Zowel beginners als ver-gevorderden kunnen hier aan hun trekken komen.

Voor de beginners zijn er spanbanden, welke zowel voor, als achter het lichaam vast gehouden kunnen worden. Dit voorkomt het naar beneden glijden. Hierdoor kan er goed gevoeld worden wat de ondergrond met de ski’s of het snowboard doet. Daarom geen ijzeren balken over de baan om vast te pakken. Het grote voordeel van de lopende band.

De groep tijdens de lessen.

De lesgroepen bestaan altijd uit max. 4 personen. Dit geldt zowel bij de volwassenen als bij de kindergroepen. Er staan steeds max. 2 personen op de baan. 

lessen

 Hierdoor is er voldoende afstand voor de veiligheid en bovendien ook ruimte  voor individuele aandacht. We noemen dit privéles in groepsverband.

 Bewust is er gekozen om steeds na 7 1/2 min. te wisselen. Zo zijn er 4 oefensessies op de baan.

De motivatie van de cursist staat hier steeds centraal. Wat deze in dat uur wil doen is bepalend en de leraar zal daar steeds op inspelen.

Er wordt lesgegeven in skiën en snowboarden.

Wie kunnen er komen lessen?

Iedereen die gemotiveerd is kan hier komen lessen. Hierbij spelen leeftijd of beperkingen geen rol.

 Zelfde dag zelfde tijd is ook zelfde leraar.

De skilessen worden gegeven volgens het PMTSSKisystem.

Parallelskien vanaf de eerste les.

Doorgaan van de lessen.

Een geboekte les gaat ongeacht het aantal deelnemers door. Dus zouden er te weinig aanmeldingen zijn , dan zal deze afgesproken les toch doorgaan.

Annuleren van een les kan 48 uur voorafgaande aan het afgesproken tijdstip. In overleg kan hiervan afgeweken worden.

Nieuwsbrief